sobota, 13 listopada 2010

Jabłecznik a la listopad

Mój przepis na "Jabłecznik a la listopad"

Składniki na kruche ciasto
  • 3 szklanki mąki
  • 1 margaryna Kasia
  • 3 całe jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
Wszystkie składniki połączyć i zagnieść, następnie wyłożyć na posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę.
4 duże jabłka pokroić w plasterki i ułożyć na kruchym cieście, posypać cukrem ewentualnie cynamonem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 50 minut i piec w temperaturze ok. 200C.
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
SMAKOWE:)




2 komentarze:

  1. to pierwszy jabłecznik w nowym piekarniku:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tego dnia padał ciągle deszcz, postanowiłam osłodzić nam te chwile, i udało się...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i pozostawione słowa...